• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Andijvietaart met cashewnoten

11 September, 2013 12:28
Andijvietaart met cashewnoten

bereiden 25 min, wachten 30 min

Voor 4 personen

 

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 krop andijvie (ca. 650 g)
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 g ongezouten cashewnoten (bij ons verkrijgbaar)
  • 150 g oude kaas, geraspt
  • 6 tomaten
  • 3 doos sladressing knoflook (fles a 270 ml)

Materialen

quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet

 

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde deeglap van ca. 30 cm doorsnede. Quichevorm met deeg bekleden en met vork gaatjes in deegbodem prikken. Andijvie in repen snijden, wassen en met aanhangend water in hapjespan op matig vuur in 5 min. laten slinken. Andijvie in vergiet goed laten uitlekken. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Andijvie, noten en helft van kaas erdoor scheppen. Eimengsel overdoen in taartvorm en rest van kaas erover strooien. Taart in oven in 25-35 min. goudbruin en gaar bakken. Intussen tomaten in dunne plakken snijden en besprenkelen met sladressing. Andijvietaart in punten gesneden serveren met tomatensalade.

 

BronAllerhande 2 2006

Bevat Energie 695 kcal- Eiwit 23 g- Vet 54 g- Koolhydraten 30 g (per eenpersoonsportie)

Broccoli-briepizza met cashewnoten preitaart met walnoten