• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Bretonse crepes met kaas en noten

11 September, 2013 11:53
Bretonse crepes met kaas en noten

bereiden 30 minuten

Voor  4 personen

 

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 45 gram bloem
  • zout
  • 1,5 deciliter melk
  • 75 gram zachte kaas zoals monchou
  • 1 deciliter zure room
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 60 gram margarine of boter
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 50 gram studentenhaver

Bereiden

 

  1. Breek een ei in de kom en zeef daar de bloem met enkele korrels zout op. Klop tot een glad mengsel ontstaat. Voeg het tweede ei toe en klop weer. Voeg zoveel melk toe tot het beslag zo dik is dat het de bolle zijde van een lepel net blijft bedekken. Zet de kom even apart.
  2. Roer in de andere kom de kaas glad met lepelsgewijs zoveel room tot het mengsel de dikte heeft van koude vla. Roer daar de basterdsuiker door.
  3. Klop het flensjesbeslag weer op. Controleer de dikte op de bolle zijde van een lepel en voeg eventueel nog wat melk toe.
  4. Verwarm 20 gram margarine in de flensjespan. Zorg dat ook de wand van de pan vettig is. Roer de kristalsuiker door het beslag. Giet daarvan zoveel in de pan als nodig is om de bodem te bedekken met een flinterdun laagje.
  5. Laat het beslag door het pannetje vloeien. Bak het aan de bovenzijde droog en aan de onderzijde mooi van kleur. Keer het flensje en leg het, als ook de andere zijde gekleurd is, op het bord.
  6. Maak weer wat boter warm en bak het tweede, daarna het derde en vierde flensje. Leg de flensjes twee aan twee op elkaar.
  7. Maak intussen een aantal rozijnen en zachte noten wat kleiner. Leg 8 amandelen apart voor de garnering.
  8. Snijd de flensjes op elk bord doormidden. Strijk wat van het kaasmengsel op de helften en klap die dubbel, zodat driehoeken ontstaan.
  9. Schep de stukjes rozijn en zachte noot door het kaasmengsel en verdeel dat over het middengedeelte van de driehoeken. Klap de punten daarvan over het mengsel. Garneer met de apart gelegde amandelen. Dien het gerecht direct of na goed koud worden op.

 Bron  http://www.recepten.co/recept/ Bretonse crepes met kaas

Bevat  Niet bekend

Waldorfsalade Notenbrood