• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Camembert met gekarameliseerde hazelnoten

28 December, 2019 13:48
Camembert met gekarameliseerde hazelnoten

Dit gerecht is heerlijk bij een borrel. Heb je binnenkort een feestje of bijzondere gelegenheid, dan zal dit gerechtje zeker in smaak vallen bij je gasten!

Het Camembert met gekarameliseerde hazelnoten recept

Borrelgerechtje, 6 personen

Dit heb je nodig

- 1 camembert, in een houten bakje
- 100 g hazelnoten
- ½ bos tijm
- 50 ml honing
- 25 ml slagroom
- ½ tl zeezout
- Brood of toast om te dippen

Zo bereid je deze bijzondere verrassing

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd in de bovenkant van de camembert een rondje in de stevige buitenkant, zodat je deze er makkelijk af kan halen.

Zet de camembert in de oven en verwarm 10 minuten.

Verwarm ondertussen een koekenpan op het vuur. Voeg de hazelnoten toe en rooster ze. Voeg als ze goed warm zijn de tijm en honing toe en verwarm tot het gaat bruisen. Laat de honing donkerder kleuren. Voeg tenslotte de slagroom toe. Breng op smaak met wat zout.

Haal de stevige bovenkant van de camembert en schep de noten erop. Maak af met extra tijm.

Gebruik het brood om in de tijm te dippen.

Voedingswaarden

Per recept

Per persoon (1/6)

Calorieën

1.398 kCal

233 kCal

Koolhydraten

48 g

8 g

Waarvan suikers

45 g

8 g

Vetten

102 g

17 g

Eiwitten

74 g

12 g

Natrium

1690 mg

282 mg

Cantuccini

Reactie's

Wees de eerste die een reactie plaatst:
COMMENT_LOGIN