Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Cantuccini

Deze heerlijke Italiaanse koekjes (soms ook biscotti genoemd) zijn lekker bij de koffie. Of om tussendoor te snoepen.

Het Cantuccini recept

Voor 20-25 koekjes
Bereiden: 20 minuten + 40 minuten oventijd

Dit heb je nodig

- 225 g bloem
- 0,5 tl bakpoeder
- 50 g cacao
- 150 g kokosbloesemsuiker
- ½ tl zeezout
- 2 eieren
- 50 g roomboter, op kamertemperatuur
- citroenrasp
- 75 g amandelen
- 75 g gepelde pistachenoten
- 50 g cranberries

Zo bereid je deze heerlijke koekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bloem met het bakpoeder, de cacao, de kokosbloesemsuiker en het zeezout. Voeg de eieren en boter toe en kneed tot een zacht, samenhangend beslag. Rasp de citroen erboven en voeg de amandelen, pistachenoten en cranberries toe. Kneed ze door het beslag.

Maak van het beslag twee lange staven van ongeveer 3 cm dik en 7 cm breed op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak ze in het midden van de oven in 25 minuten gaar.

Laat vijf minuten afkoelen en snijd de staven vervolgens in plakken van 2 tot 3 cm dik. Leg de losse koekjes terug op de bakplaat en bak nog 10 minuten in de hete oven.

Bewaar de koekjes in een afgesloten pot.

Tip: maak deze koekjes in de decembermaanden met een theelepel koekkruiden erdoor.

Voedingswaarden:

 

Per recept

Per koekje (1/25)

Calorieën

2975 kCal

119 kCal

Koolhydraten

349 g

14 g

Waarvan suikers

148 g

6 g

Vetten

136 g

5 g

Eiwitten

80 g

3 g

Natrium

1712 mg

68 mg

Vorige Volgende