• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Gegratineerde bietjes, noten en geitenkaas

11 September, 2013 12:37
Gegratineerde bietjes, noten en geitenkaas

bereiden 20 min

 Voor 4 personen

 

Ingrediënten

  • 1 bakje gekookte bietjes (500 g)
  • 1 zakje bosuitjes (3 stuks)
  • pecannoten (80 g)
  • 250 g Hollandse geitenkaas (met lente-ui)
  • 1 ciabatta con noci (afbakbrood met noten)
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels (balsamico)azijn
  • 1 zakje rucola slamelange (80 g)

 

Materialen

Ovenschaal

 

Bereiden

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bietjes schoonmaken en in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in schuine plakjes snijden. Pecannoten grof hakken. Geitenkaas raspen of in dunne plakjes schaven. Ciabatta in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijnpersen. Knoflook verdelen over brood, bestrijken met druppels olie en peper. Ovenschaal insmeren met helft olie. Bietjes, noten en helft bosuitjes in ovenschaal leggen. Met peper bestrooien en met druppels azijn besprenkelen. Geitenkaas erover verdelen. 4 min. onder hete grill leggen totdat kaas gesmolten is. Brood op bakplaat leggen, 3 min. onder hete grill verhitten. Dressing maken van rest van olie, azijn, zout en peper. Salade mengen met rest van bosuitjes en dressing. Gegratineerde bietjes serveren met warm brood en salade.


Bron Receptkaarten week 20-21 2007

Bevat Energie 774 kcal- Eiwit 25 g- Vet 58 g- Koolhydraten 38 g (per eenpersoonsportie)

Thais rundvlees met oestersaus Notentortelloni met ricotta