• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Gevulde champignonhoedjes

11 September, 2013 12:06
Gevulde champignonhoedjes

 bereiden 25min,  gril- of oventijd 8 a 15 minuten

 voor 4  personen

 

Ingrediënten

  • 8 grote gewassen champignons
  • 2 eetlepels slaolie
  • 1 grote fijn gesnipperde ui
  • 50 gram amandelsnippers
  • 50 gram grof gehakte gedopte walnoten
  • 4 eetlepels klein gesneden bleekselderij, witlof, bloemkool, venkel of paprika
  • 4 eetlepels paneermeel of beschuitkruim
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel klein gehakte peterselie of selderij
  • worcestersaus of aroma
  • 5 eetlepels geraspte pikante kaas
  • 8 gepelde amandelen of halve walnoten
  • 1 overlangs in 8 partjes gesneden gepelde tomaat
  • 4-6 partjes citroen
  • peper en zout

 

Bereiden

 Draai de steeltjes uit de champignonhoedjes. Hak de steeltjes in hele kleine stukken.

  1. Verhit de olie en doe er de gehakte ui en de stukjes champignonsteeltjes bij. Laat de stukjes ui en champignon op een laaggedraaide warmtebron fruiten zonder ze te laten kleuren.
  2. Voeg, als alle vocht is verdampt, de gehakte walnoten, amandelsnippers en de groente toe.
  3. Breng 1 deciliter water aan de kook en voeg 1 eetlepel citroensap toe. Laat de champignonhoedjes hierin 3 minuten koken.
  4. Verwarm de pan met groente en noten. Meng de ingredienten en laat deze bijtgaar worden. Doe er de paneermeel bij. Voeg 1 eetlepel citroensap en de gehakte peterselie toe.
  5. Zet het vergiet op een kom. Giet de champignon hoedjes af en doe ze direct weer in de pan. Sluit die en zet de pan op een warme plaats.
  6. Verwarm de grill of oven voor.
  7. Roer door het mengsel met de noten zoveel kooknat van de champignonhoeden tot een smeuig mengsel ontstaat. Voeg naar smaak peper, zout en worcestersaus toe.
  8. Verdeel deze vulling over de champignonhoedjes. Strooi op elk daarvan wat kaas en garneer met een noot.
  9. Zet de champignonhoedjes op een schotelen laat ze onder de grill of in de oven een kleurtje krijgen.
  10. Serveer het gerecht direct na de bereiding. Garneer met de partjes tomaat en citroen.
Quinoa met citroen Waldorfsalade