Gevulde champignonhoedjes
11 September, 2013 12:06

bereiden 25min, gril- of oventijd 8 a 15 minuten
voor 4 personen
Ingrediënten
- 8 grote gewassen champignons
- 2 eetlepels slaolie
- 1 grote fijn gesnipperde ui
- 50 gram amandelsnippers
- 50 gram grof gehakte gedopte walnoten
- 4 eetlepels klein gesneden bleekselderij, witlof, bloemkool, venkel of paprika
- 4 eetlepels paneermeel of beschuitkruim
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel klein gehakte peterselie of selderij
- worcestersaus of aroma
- 5 eetlepels geraspte pikante kaas
- 8 gepelde amandelen of halve walnoten
- 1 overlangs in 8 partjes gesneden gepelde tomaat
- 4-6 partjes citroen
- peper en zout
Bereiden
Draai de steeltjes uit de champignonhoedjes. Hak de steeltjes in hele kleine stukken.
- Verhit de olie en doe er de gehakte ui en de stukjes champignonsteeltjes bij. Laat de stukjes ui en champignon op een laaggedraaide warmtebron fruiten zonder ze te laten kleuren.
- Voeg, als alle vocht is verdampt, de gehakte walnoten, amandelsnippers en de groente toe.
- Breng 1 deciliter water aan de kook en voeg 1 eetlepel citroensap toe. Laat de champignonhoedjes hierin 3 minuten koken.
- Verwarm de pan met groente en noten. Meng de ingredienten en laat deze bijtgaar worden. Doe er de paneermeel bij. Voeg 1 eetlepel citroensap en de gehakte peterselie toe.
- Zet het vergiet op een kom. Giet de champignon hoedjes af en doe ze direct weer in de pan. Sluit die en zet de pan op een warme plaats.
- Verwarm de grill of oven voor.
- Roer door het mengsel met de noten zoveel kooknat van de champignonhoeden tot een smeuig mengsel ontstaat. Voeg naar smaak peper, zout en worcestersaus toe.
- Verdeel deze vulling over de champignonhoedjes. Strooi op elk daarvan wat kaas en garneer met een noot.
- Zet de champignonhoedjes op een schotelen laat ze onder de grill of in de oven een kleurtje krijgen.
- Serveer het gerecht direct na de bereiding. Garneer met de partjes tomaat en citroen.