Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Linzenschotel met cashewnoten, zoete aardappel en spinazie

 

 

Ingrediënten
Voor 2 personen
400 g biologische zoete aardappels
2 st biologische ui
2 st biologische knoflookteen
2 st biologische rode paprika
100 g biologische spinazie
200 g biologische linzen (uit blik/zak, anders eerst koken)
50 g biologische cashewnoten
1 el bakolie
2 tl paprikapoeder
zout en peper naar smaak

   

  

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook in 10-15 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd klein. Halveer en was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de spinazie – snijd desgewenst kleiner – en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit bakolie in een braadpan en roerbak de ui, paprika en knoflook 3-5 minuten.
  4. Voeg de zoete aardappelblokjes en een scheutje water toe en laat – afgedekt – ongeveer 5 minuten stoven.
  5. Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan en voeg toe aan de pan. Heb je een glutenallergie? Spoel de cashewnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Voeg vervolgens toe aan de pan.
  6. Doe op het laatst de spinazie erbij en verwarm kort mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper.

Tip: De linzensalade is ook erg lekker met verse koriander, munt of een beetje sojayoghurt.

 

 

Bron: De Hippe Vegetariër

Vorige