• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Ontbijten met een glutenallergie.

24 November, 2015 16:05
Ontbijten met een glutenallergie.

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar wat eet je nou als ontbijt als je coeliakie hebt.

Hieronder heb ik een aantal lekkere ontbijt tips/variaties met boekweivlokken.

 

Vaak eet ik zelf yoghurt als ontbijt maar ik heb sinds kort boekweitvlokken als ontbijt ontdekt.

Een ontbijt met boekweitvlokken is super gezond boekweitvlokken zitten namelijk boordevol vezels, mangaan, fosfor, ijzer, zink, magnesium, koper en vitamine B.

 

Smaken verschillen daarom heb ik hieronder een aantal ingrediënten neergezet die je ook kunt toevoegen aan je ontbijt met boekweitvlokken.

  • Lijnzaad
  • Sesamzaad
  • Pompoen en zonnebloempitten
  • Pecannoten.
  • Kaneel
  • Blauwe bessen
  • Goji bessen
  • Moerbeibessen
  • Cranberry's

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties te verzinnen. Hieronder leg ik uit hoe je de basis maakt van de boekweit-pap. Hier kan je de ingrediënten aan toevoegen die je zelf lekker vind.
Ingrediënten voor 2 personen:
  • 75 gram boekweitvlokken.
  • 0,5 liter water, sojamelk, amandelmelk of rijstmelk.

Bereiding:
Zet een pan op het vuur en doe de boekweivlokken in de pan.
Roer goed door tot je de vlokken begint te ruiken.
Voeg dan de melk of het water toe en laat dit 10 minuten koken.
Voeg eventueel extra melk of water toe tot je de gewenste dikte bereikt hebt.
.
Je kunt ook zelf  de amandelmelk maken hier zie je hoe: https://www.denotenkoerier.nl/blog-en-recepten/zelf-amandelmelk-maken
Gezonde bounty’s Recept glutenvrije pepernoten zonder geraffineerde suikers

Reactie's

Wees de eerste die een reactie plaatst: