preitaart met walnoten

bereiden 15 min, wachten 25 min
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 1/2 pak bladerdeeg (diepvries, a 450 g)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 2 zakken gesneden prei (a 300 g)
- 3 eieren
- 75 g gepelde walnoten (bij ons te bestellen)
- 100 g geraspte cheddar (kaas, zakje)
Materialen
springvorm doorsnede ca. 22 cm, ingevet
Bereiden
Oven op 200° C voorverwarmen. Bladerdeeg laten ontdooien. Knoflook pellen en snipperen. Olie in pan verhitten en prei 5 min. roerbakken. Eieren loskloppen. Noten hakken. Ingevette vorm met deeg bekleden. Prei, walnoten, kaas, knoflook, eieren en zout en peper naar smaak mengen. Mengsel in taartvorm scheppen. Taart in midden van oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin bakken. Lekker met komkommersalade.
BronReceptkaarten week 6-7 2006
Bevat Energie 550 kcal- Eiwit 18 g- Vet 42 g- Koolhydraten 26 g (per eenpersoonsportie)