• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Quinoa met citroen

11 September, 2013 12:06
Quinoa met citroen

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 10 minuten

voor 6 personen

Ingrediënten

Porties: 6
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 170 gr quinoa
  • 250ml water
  • zeezout naar smaak
  • 60 ml vers citroensap
  • 2 stengels selderie, gesneden
  • 1/4 rode ui, fijngesneden
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 bosje verse peterselie, gehakt

 

Bereiden
  • In een droge koekenpan op een middelhoog vuur de pijnboompitten ong. 5 minuten roosteren. Constant roeren, ze branden snel aan. Apart zetten om af te laten koelen.
  • In een sauspan quinoa met water en zout aan de kook brengen. Het vuur middelhoog zetten en koken tot de quinoa zacht is en het water geabsorbeerd (ong. 10 minuten). Even laten afkoelen en met een vork losmaken.
  • De quinoa in een kom scheppen en pijnboompitten, citroensap, selderie, ui, cayennepeper, komijn en peterselie erdoor roeren. Voor serveren eventueel op smaak brengen met zout en peper.

preitaart met walnoten Gevulde champignonhoedjes