• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Rode Kool, sinaasappel, hazelnoten salade met geitenkaas

31 Oktober, 2013 19:11
Rode Kool, sinaasappel, hazelnoten salade met geitenkaas

 

Rode kool, sinaasappel, hazelnoten salade met geitenkaas

 

Ingrediënten

  • 200 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 1 kleine rode kool
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
  • Keltisch zeezout, vers gemalen peper
  • 100 gr hazelnoten verkrijgbaar bij de Notenkoerier
  • 2 handsinaasappels
  • 200 gr zachte, jonge geitenkaas met of zonder honing

 

Bereiden

Breng het sinaasappelsap aan de kook in een klein pannetje.

Laat de vloeistof op hoog vuur inkoken tot er ongeveer een kwart (50 ml) van over is.

Laat dit afkoelen.  Snijd de rodekool in kwarten, verwijder de dikke stronk en snijd de kool in heel dunne reepjes. Klop in een kommetje de mosterd, balsamico azijn en peper door het sinaasappelsap. Klop er daarna geleidelijk de olie door tot een lobbige dressing.

Meng de dressing door de kool en laat deze een uur staan tot de kool iets zachter is en de smaken kunnen intrekken. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat ze afkoelen en hak ze grof.

Schil de sinaasappels en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen vandaan.

Meng de partjes en hazelnoten vlak voor het serveren door de salade.

Brokkel de geitenkaas er over.

 

 

Eet smakelijk!

Agnes

 

Bietensalade met walnoten en geitenkaas Groene Smoothie met Chlorella poeder en Gerstegras Poeder

Reactie's

Wees de eerste die een reactie plaatst: