• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Thais rundvlees met oestersaus

11 September, 2013 12:39
Thais rundvlees met oestersaus

bereiden 15 min

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

 

  • 1 zak boontjesmix (250 g)
  • 1 bakje shii-takes (100 g)
  • 1 rode paprika
  • 2 biefstukken
  • 4 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3-4 eetlepels oestersaus
  • 50 g cashewnoten, grofgehakt 

Materialen

wok met deksel

 

Bereiden

In wok in laagje kokend water boontjesmix 3 min. voorkoken. Afgieten en boontjesmix in zeef laten uitlekken. Shii-takes schoonvegen en in vieren snijden. Paprika in smalle repen snijden. Biefstuk halveren en in dunne plakjes snijden. Vlees droogdeppen en met zout en peper bestrooien. Wok goed heet laten worden. Helft van olie erin schenken en biefstukplakjes 30 sec. roerbakken. Vlees op bord scheppen. Rest van olie in wok verhitten en shii-takes met paprikareepjes op hoog vuur 1 min. roerbakken. Uitgelekte boontjesmix toevoegen en knoflook erboven uitpersen. Groenten omscheppen met oestersaus en scheutje water of bouillon. Vocht aan de kook brengen. Vlees door groentemengsel scheppen en gerecht met deksel op wok nog 1-2 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout (of vissaus) en peper. Gerecht over twee diepe borden verdelen en bestrooien met cashewnoten. Serveren met witte rijst.


Bron Allerhande 11 2005

Bevat Energie 575 kcal- Eiwit 41 g- Vet 35 g- Koolhydraten 25 g (per eenpersoonsportie)

Bananenmuffin met walnoten Gegratineerde bietjes, noten en geitenkaas