• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Tzat­zi­ki met wal­no­ten

11 September, 2013 12:07
Tzat­zi­ki met wal­no­ten

Ingrediënten

  • 1 komkommer +
  • zout +
  • 2 eetlepels walnoten +
  • 1 sneetje (oud) volkorenbrood +
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge) +
  • 1 bakje Griekse yoghurt (150 g) +
  • 1 bekertje zure room (125 ml) +
  • 2 teentjes knoflook +
  • 1 theelepel witte-wijnazijn +
  • mespunt kaneelpoeder +
  • (versgemalen) zwarte peper +

 

Materialen

  • keukenpapier

 

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

 

Energie:235 kcal
Eiwit:6 g
Vet:20 g
Koolhydraten:8 g

Bereiden

  1. 1/3 Deel van komkommer eraf snijden, wassen, droogdeppen met keukenpapier en in kleine blokjes snijden. Rest van komkommer schillen en fijn raspen. Bestrooien met weinig zout en in zeef goed laten uitlekken. Intussen walnoten fijnhakken. Korstjes van brood snijden en brood verkruimelen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Broodkruim in ca. 3 minuten knapperig bakken, af en toe omscheppen. Walnoten toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. In kom yoghurt en zure room door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Zoveel mogelijk vocht uit komkommerrasp duwen. Komkommerrasp, azijn, rest van olie en 3/4 deel van walnotenmengsel door yoghurt roeren. Op smaak brengen met kaneelpoeder en royaal zout en peper. Overdoen in vier schaaltjes of in lage kom. Komkommerblokjes en rest van walnoten erover verdelen. Serveren met geroosterde shoarmabroodjes.

 

Bron

http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/8450/tzatziki-met-walnoten/?rq=noten&course=bijgerecht

preitaart met walnoten Quinoa met citroen