• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Uit eten met een glutenvrij dieet.

7 Oktober, 2015 14:54
Uit eten met een glutenvrij dieet.

Mensen met een glutenallergie gaan ook gewoon uit eten, echter is dit niet gemakkelijk. 

In deze blog geef ik jullie dan ook graag een aantal nuttige tips om te zorgen dat je onbezorgd kan genieten van je diner.

 

Tip 1: kies het juiste restaurant

 

Het is belangrijk om te kiezen voor een restaurant waar ze weten wat een glutenvrij dieet betekend.
Er zijn restaurants waar je zeker van weet dat ze er rekening mee kunnen houden, dit zijn namelijk de restaurants met het logo Lekker Glutenvrij. 
Deze restaurants worden jaarlijks gecontroleerd door gespecialiseerde diëtisten. 
Maar het is alsnog van belang om zelf ook goed te blijven opletten.

Ook kun je op het internet zoeken naar restaurants waar ze glutenvrij serveren. 
Deze websites helpen mij daar heel erg bij:

 

Tip 2: Wat te doen als een restaurant geen glutenvrij logo heeft?


Wil je eten in een restaurant waar ze niet het Lekker Glutenvrij logo hebben, dan raad ik aan om van te voren contact te zoeken met de kok van het restaurant. 
Doe dit bijvoorbeeld in de onderstaande volgorde:
  • Leg eerst aan de kok uit dat je een glutenvrij dieet moet volgen en waarom. 
  • Vertel de gevolgen als je wel gluten binnen krijgt.
  • Geef in het restaurant de dag zelf ook nog een keer aan dat je een dieet volgt en wat de gevolgen zijn.
  • Voel je niet opgelaten als het bijvoorbeeld druk is maar wees duidelijk het gaat tenslotte om je gezondheid.
  • Hou ten alle tijden in de gaten of je geen gluten geserveerd krijgt en vraag het bij twijfel nog een keer na.

Tip 3: Hoe weet je zeker dat glutenvrije producten niet in aanraking komen met gluten in een restaurant?


Als je een glutenallergie hebt dan mogen de glutenvrije producten ook niet in aanraking zijn geweest met gluten. Wil je zeker zijn dat dit ook niet het geval is.
Vraag aan de kok of hij de etiketten van de producten wil lezen. Vraag dan onderstaande na bij het restaurant.
  • Vertel  dat de producten niet meer glutenvrij zijn als ze in aanraking komen met gluten bevattende producten.
  • Vertel dat er schone materialen (zoals bijvoorbeeld pannen) moeten worden gebruikt.
  • Vraag of de snacks in dezelfde frituurpan worden gebakken als de patat.
  • Vraag hier ook speciaal naar bij het personeel. 

Tot slot, geniet vooral van je etentje als je het eenmaal goed hebt voorbereid. En bevalt een restaurant goed, dan kan je daar lekker vaker eten, want dat scheelt een hoop voorbereiding. 

Gezonde bounty’s Hoe maak je zelf notenboter?

Reactie's

Wees de eerste die een reactie plaatst: