• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Veel eten en toch gezond en slank worden, hoe doet Agnes dat?

26 Februari, 2014 10:06
Veel eten en toch gezond en slank worden, hoe doet Agnes dat?


Agnes heeft een aantal jaren geleden haar levensstijl omgegooid en is stap voor stap steeds gezonder en bewuster gaan eten. 

Dit heeft bij haar geresulteerd dat ze flink wat kilo's is verloren en daarnaast fitter en energieker is geworden. Wil jij dit nou ook? Volg dan de komende weken haar Blog om inspiratie op te doen om ook wellicht de gezonde weg in te slaan.

 

De notenkoerier: Agnes, hoe kijk jij aan tegen eten en afvallen?


Agnes: 'De meeste mensen denken dat ze wel gezond eten, maar hoe komt het dan dat ze niet afvallen? Te weinig eten is één van de valkuilen en verkeerde dingen op het verkeerde moment eten, zoals producten die relatief veel suiker bevatten, cornflakes, cruesli, mueslirepen en koek.  Ook allerlei zuivelproducten met fruitsmaak bijv. Activia bevatten te veel suiker en vaak ook nog conserveringsmiddelen. Wist je dat er in 1 Activia 4,5 suikerklontje is verwerkt? Ook in mueslirepen en koeken met het label ‘light’ zit te veel suiker en het vetgehalte is te hoog vanwege de transvetten (dit zijn kunstmatige vetten die zeer ongezond zijn voor hart en bloedvaten).

Ook ontbijt- en eierkoeken behoren tot de producten waarvan mensen denken dat ze ervan afvallen. Dit is een groot misverstand. Deze producten zitten boordevol toegevoegde suikers.  Het  is veel beter om gezonde, natuurlijke pure producten zonder toevoegingen te eten. Graag deel ik mijn voedingstips met jullie en laat ik zien hoe mijn dagelijks menu er uit ziet.'

 

De notenkoerier: ''Dat willen wij graag weten, kun je ons wat meer vertellen over jouw ontbijt?''

 

1.    Citroen en lauw water

Vroeg in de ochtend start ik met een glas uitgeperste citroen met lauw water: een detox voor je lichaam. De ochtend is het ideale moment voor fruit. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is fruit na de maaltijd niet gezond (het gaat gisten). Eet fruit zoveel mogelijk vóór het ontbijt of tussen de maaltijden. Op de nuchtere maag start ik met een kiwi of grapefruit, en soms verwerk ik fruit in een smoothie met een eiwitpoeder of smoothiemi


2.      Groene Smoothie tip 1


Vanmorgen een groene smoothie met alfalfa kiemen*, 1 banaan, ½ appel, lijnzaad en hennepzaad, ½ avocado (de andere helft achterhouden voor de lunch) raw fiber smoothiemix en/of een eitwitpoeder (bijv. Maca) en een handje groente die ik in huis heb of uit de moestuin. Uit mijn wekelijkse Odin groentenpakketje heb ik nog een een handvol alfalfa kiemgroente, die ik vandaag heb gebruikt. Daarbij altijd 150 tot 200 ml gefilterd water. Diepvries groenten kan natuurlijk ook. Ik neem zelf wel eens bio spinazie of bio boerenkool (verkrijgbaar bij de meeste supermarkten).


Wist je dat…*Alfalfa een vrij neutrale smaak heeft ten opzichte van andere kiemsoorten. Dit maakt de groente heel geschikt voor gebruik in de smoothie. Alfalfa is ook heerlijk te gebruiken door een salade. Alfalfa zit boordevol plantaardige eiwitten, vitamines (C, D, E en K) en mineralen en maakt zodoende van je smoothie een kleine gezondheidsbom.

 

Andere ontbijttips zijn:

  1. yoghurt smoothie met baobab poeder
  2. Groene smoothie met Maca poeder
  3. pudding met Chia zaad en Cacao Nibs


TIP voor smoothies!!

Is je smoothie te groot uitgevallen en heb je over, giet het dan in een glazen fles met goed afgesloten dop en bewaar dit in de koelkast (bijv. voor je partner J) of op een later tijdstip die dag of volgende ochtend. Scheelt weer tijd.

Na de smoothie eet ik als ik nog trek heb een schaaltje (geiten)yoghurt of havermout met een variatie aan superfoods. Vanmorgen was dit havermout met een eetlepel hennepzaad, een eetlepel chiazaad, gojibessen, een schepje lijnzaad en een eetlepel rauwe cacao. 10 minuutjes laten staan, zodat de smaken zich mengen en smullen maar! De rauwe cacao geeft je energie voor de hele dag!

 

De notenkoerier: Wat eet je dan vervolgens als lunch? 

 

Agnes: 'er zijn enorm veel opties die je als lunch kunt nemen, enkele voorbeelden staan hieronder.'

  1. Mijn advies is als lunch een gezonde gevulde salade te nemen, bijvoorbeeld de bieten quinoa-salade met geitenkaas (klik op de link voor het recept)
  2. Voor de variatie kun je ook het recept proberen van een pannenkoekje met gemalen kokos, lijnzaad en peer
  3. Als het mogelijk is een gezonde gevulde soep met linzen of bonen. Erg lekker in de winter. De soep en salades kun je in een afgesloten schaaltje meenemen naar je werk.
  4. Ook een gevulde salade met veel groenten en vis is natuurlijk prima, neem dan de olie en azijn apart mee of zoals ik doe een hoeveelheid van je zelfgemaakte dressing potje in je koelkast.

“Ik kan geen salade meenemen naar kantoor”

Sommigen vinden het lastig om salades mee te nemen, omdat ze deze niet koel kunnen houden. De beste oplossing is een klein koeltasje aan te schaffen, dan blijft je eten koud genoeg!  Wat ik zelf daarnaast ook doe is ‘s avonds wat meer koken en het restant de volgende dag mee nemen als lunch, heerlijk! Probeer het!

 

Wil je meer inspiratie opdoen en net zo gezond als Agnes gaan lezen, volg dat ook haar volgende blog over gezonde tussendoortjes en tips voor het diner.

 

Wij vinden het erg leuk als jullie zelf ook nog tips hebben voor lekkere recepten/ontbijtjes of lunchideeën.

 

Groeten van Agnes

 

 

Gezonde bounty’s Ontbijtrecept met Quinoa, melk en fruit

Reactie's

Wees de eerste die een reactie plaatst:
COMMENT_LOGIN