• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Waldorfsalade

11 September, 2013 12:04
Waldorfsalade

Voorbereiden 20min, koelen 30 minuten

 voor 4 -6 personen

 

Ingrediënten

  • 250 gram knolselderij of 200 gram bleekselderij
  • 100 gram handappelen met rode schil
  • 100 gram goudrenet of andere appelen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 kleine sinaasappel
  • 4 eetlepels mayonaise of slasaus
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 1 kleine krop sla
  • worcestersaus of aroma
  • peper uit de molen
  • zout

Bereiden

  1. Snijd de knolselderij in 1/2 centimeter dikke plakken. Schil de plakken dik en snijd ze in blokjes van 1/2 centimeter; ontdoe stengels bleekselderij van het wortel- en bladgedeelte. Schrap de stengels van boven naar beneden om de eventueel aanwezige harde vezels te verwijderen.
  2. Was de blokjes of stengels selderij.
  3. Breng 1 liter water aan de kook, doe daar de blokjes selderij in en giet na 1/2 minuut koken het kooknat door de zeef weg en spoel de groente met koud water af. Snijd stengels selderij overdwars in smalle repen en snijd lange repen 1-2 keer door.
  4. Was, droog en boor de rode appelen, snijd ze overdwars in 1/2 centimeter dikke plakken en snijd die in driehoekige stukjes.
  5. Was, droog, boor en schil de goudrenet en snijd die in blokjes van 1/2 centimeter.
  6. Schep de stukjes selderij en appel met het citroensap in een kom door elkaar.
  7. Snijd de sinaasappel overdwars in 1/2 centimeter dikke plakken; verwijder met een puntig mesje de schil en de harde vliesjes en verdeel de plakken in kleine stukken.
  8. Schep de stukjes sinaasappel met de mayonaise door de selderij met de appel.
  9. Breek de walnoten in niet te kleine stukken; wrijf daar met een doek wat losse velletjes af en schep de noten door de inhoud van de kom.
  10. Proef de salade en voeg naar smaak worcestersaus, peper of zout toe.
  11. Zet de salade afgedekt ten hoogste 30 minuten op een koele plaats, maar niet in de koelkast.
  12. Maak de bladeren van de krop sla los; zoek de zachte, lichtgroene bladeren uit en was en droog ze in een doek.
  13. Verwijder de dikste bladnerven of druk die goed plat en beleg daarmee de slaschotel of de schaaltjes.
  14. Schep de salade op de slablaadjes en serveer het gerecht niet lang hierna.
Gevulde champignonhoedjes Bretonse crepes met kaas en noten