Rode linzen hebben van alle linzensoorten de meest zoete en nootachtige smaak. Ze zijn minder pittig dan groene linzen. Je kookt ze snel gaar en ze zijn veelzijdig te gebruiken.
Rode linzen voegen een mooie dosis gezonde voedingsstoffen toe aan je gerechten. De kleine schijfvormige peulvruchten zitten namelijk boordevol vezels en eiwitten. Door het hoge eiwitgehalte zijn rode linzen een goede aanvulling voor vegetariërs en veganisten.
Met onze biologische rode linzen kan je eindeloos variëren. Tijdens het koken worden de rode linzen zacht en veranderen in een dikke puree. Hierdoor zijn ze ideaal om te gebruiken in soepen, sauzen en stoofgerechten. Rode linzen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in Indiase Dahl.
Je hoeft de rode linzen niet te weken voordat je ze gebruikt. Rode linzen koken in 15-20 minuten gaar.
Ingrediënten: linzen rood (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1499 kJ / 358 kcal | |
Vet | 2,7 g | |
- waarvan verzadigd | 0,4 g | |
Koolhydraten | 52,3 g | |
- waarvan suikers | 2,0 g | |
Voedingsvezels | 10,8 g | |
Eiwitten | 23,9 g | |
Zout | 0,02 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews