• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Broodkrans gevuld met zuidvruchten

11 September, 2013 11:12
Broodkrans gevuld met zuidvruchten

bereiden 25 min, wachten 40 min

Voor 12 personen

Ingrediënten

  • 55 gram walnoten (bij ons verkrijgbaar)
  • 100 g gedroogde abrikozen (bij ons verkrijgbaar)
  • 100 g rozijnen (bij ons verkrijgbaar)
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 100 g fijne suiker
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • 2 blikjes supercroissantdeeg (a 350 g)
  • 50 g boter, gesmolten
  • kerstkransjes of roomboterkransjes of schuimpjes voor de versiering


Materialen

2 tulbandvormen, ingevet

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep in een kom de walnoten, abrikozen, rozijnen, basterdsuiker, 1 theelepel kaneel en honing door elkaar. Roer in een andere kom de tafelsuiker om met de rest van de kaneel. Bestuif het werkvlak met de bloem en rol het croissantdeeg hierop uit. Snijd het deeg in 12 gelijke stukken. Schep op elk stuk deeg 1 volle eetlepel vulling, vouw het deeg dicht en druk goed aan. Bestrijk elk deegbolletje met gesmolten boter en wentel het daarna door de kaneelsuiker. Zet de deegballetjes strak tegen elkaar aan in de tulbandvormen, met de sluitkant naar boven. Bak de broodkrans in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de broodkrans nog 5 minuten in de vorm rusten, laat hem daarna uit de vorm op een rooster afkoelen. Garneer de broodkrans met kerstkransjes.


Bron Allerhande 13 2007

Bevat Energie 410 kcal- Eiwit 6 g- Vet 17 g- Koolhydraten 58 g (per eenpersoonsportie)

Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli Hangop met noten