Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Zwarte thee

Tonka kaneel mandarijn thee biologisch
v.a. € 4,25
Country garden thee biologisch
v.a. € 4,25
English breakfast thee biologisch
v.a. € 3,95
Chai latte biologisch
v.a. € 4,55
Chai spiced apple black biologisch
v.a. € 4,25
Earl Grey deluxe thee biologisch
v.a. € 4,55
Zoethout thee biologisch
v.a. € 3,95
Chai black biologisch
v.a. € 4,25

Wat is zwarte thee

Zwarte thee wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia sinesis. De bladeren worden volledig geoxideerd. De smaak is hierdoor intenser en de thee bevat meer cafeïne dan de lichtere theesoorten. Zwarte thee combineert goed met intense specerijen zoals kruidnagel en kaneel, maar ook met citrusvruchten zoals bergamot en mandarijn. 

Is zwarte thee gezond

Biologische zwarte theesoorten, zoals onze Earl Grey Deluxe, zijn goed voor de gezondheid en bevatten bioactieve stoffen zoals flavonoïden (antioxidanten). Er wordt dan ook geadviseerd om minimaal drie koppen zwarte thee per dag te drinken.

Zwarte thee en cafeïne

Onze biologische zwarte thee bevat cafeïne. Gemiddeld zo’n 30 mg per kop van 125 ml. In een kop filterkoffie is het cafeïne gehalte gemiddeld 60 mg per kopje. Heeft u toch liever cafeïnevrije thee? Neemt u dan een kijkje bij onze kruidenthee en/of onze rooibos thee.

Wat is het verschil tussen zwarte en groene thee?

Zwarte en groene thee worden van dezelfde theeplant gemaakt, namelijk de Camellia Sinensis. Echter worden de bladeren ander bewerkt. Bij groene thee worden de bladeren niet of nauwelijks geoxideerd, waardoor de thee groen blijft. Zwarte thee wordt na het plukken en drogen geoxideerd. Daardoor ontstaat de zwarte kleur en de specifieke smaak.

Hoe wordt zwarte thee gemaakt?

Zwarte thee is als enige populaire theesoort volledig geoxideerd. Na het plukken worden de theebladeren gedroogd met lucht. De slappe bladeren worden daarna uitgerold, gekneusd of in stukjes gesneden in een speciale machine. Bij zwarte thee volgt dan het oxidatieproces.

In een oxidatiekamer worden de gerolde theeblaadjes verwarmd. Toevoeging van lucht met een vochtigheidsgraad van 95% bepaalt de kleur en het uiteindelijk aroma van de thee. Het oxidatieproces stopt als de bladeren opnieuw worden verhit en gedroogd.

De mate van oxidatie bepaalt het soort thee. Zwarte thee wordt volledig geoxideerd.

Bewaar- en zetadvies biologische zwarte thee

  • Bewaar de losse zwarte thee in een donker afgesloten blik. Theebladeren zijn namelijk erg kwetsbaar en gevoelig voor vocht, geuren en warmte. Heeft u nog geen theeblik? Geen probleem! U kunt bij ons de losse thee in blik bestellen. Liever een los blik bestellen? Klik dan hier
  • De watertemperatuur is bij zwarte thee variërend van 95 tot 100ºC. Op de product pagina van de thee soorten kunt u de juiste temperatuur terugvinden. Ook vermelden wij op de verpakkingen van de thee soorten het zetadvies.
  • Gebruik 12-15 gram losse zwarte thee per liter of 2 gram thee per kopje.
  • Laat de zwarte thee ongeveer 3-5 minuten trekken. Hiervoor kunt u een theezakje, theefilter of thee-ei

Biologische zwarte thee

Als De Notenkoerier zijn we trots op het feit dat ons gehele thee assortiment Skal gecertificeerd is. Dit betekent dat al onze theesoorten biologisch zijn.

Bestel biologische zwarte thee

Bij De Notenkoerier bestelt u eenvoudig en snel biologische losse thee online. Bestellingen die wij voor 15:00 ontvangen, heeft u de volgende dag al in huis. Wij leveren een groot assortiment thee, altijd van de beste kwaliteit. 

  • Ruim assortiment biologische thee van hoge kwaliteit
  • Vandaag bestellen voor 15:00 uur = vandaag verzonden
  • De beste kwaliteit producten

Heeft u een andere vraag of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op, wij voorzien u graag van meer informatie.