• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Gehaktballetjes met pistachenoten

11 September, 2013 11:49
Gehaktballetjes met pistachenoten

bereiden 35 min

Voor 4 personen

 

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 zakje ongezouten pistachenoten, gepeld (55 g)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 shoarmabroodjes
  • 1/2 zak rucola slamelange (a 75 g)
  • enkele blaadjes verse munt, grofgesneden (zakje a 15 g)


Materialen

keukenmachine

 

Bereiden

Maal in een keukenmachine het gehakt met de knoflook, de abrikozen, de pistachenoten en de komijn fijn. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

Draai van het gehaktmengsel balletjes ter grootte van walnoten. Verhit d


e olie in een ruime koekenpan en bak de gehaktballetjes in 8 minuten gaar en rondom bruin. Keer ze regelmatig. Rooster de shoarmabroodjes in de broodrooster goudbruin. Snijd ze open en vul ze met wat blaadjes sla, munt en de gehaktballetjes. Lekker met houmous, een dip van kikkererwten.

 

Bron Allerhande 1 2008

 Bevat Energie 590 kcal- Eiwit 31 g- Vet 37 g- Koolhydraten 32 g (per eenpersoonsportie)

Tosti Noten-Brie Salade met spekjes, kaas en noten