Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Witte chocolate chip cookies met macadamia noten

chocolat-chip-coekjes.jpg

Witte chocolate chip cookies met macadamia noten, daar loopt het water je toch van in de mond?! Een heerlijk recept dat nog makkelijk te maken is ook! Vaak worden chocolate chip cookies gemaakt met melk of pure chocolade, maar deze variant met witte chocolade is een lekkere afwisseling. Witte chocolade is namelijk net wat zoeter van smaak en dit in combinatie met macadamia noten is verbazingwekkend lekker! Dit recept resulteert in een knapperig koekje met een zachte crunch van de macadamia noten en een heerlijke chewy binnenkant van de witte chocolade. 

 

Wat heb je nodig?

  • 225 gram boter op kamertemperatuurmacadamia noten
  • 165 gram bruine suiker
  • 100 gram basterd suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 310 gram bloem
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 130 gram grof gehakte macadamia noten
  • 180 gram witte chocolate chips (of grof gehakte witte chocolade) natuurlijk kun je ook onze chocodrops gebruiken.

Bereidingswijze

Stap 1: Bekleed een bakplaat met bakpapier en verhit de oven voor op 180 graden.   
Stap 2: Mix de bloem, zout en de bakpoeder door elkaar in een beslagkom.
Stap 3: Neem een andere beslagkom en mix hierin de boter, bruine suiker, basterd suiker, de eieren en het vanille aroma.
Stap 4: Mix telkens een beetje van de “bloemmix” door de “botermix” en schep vervolgens de witte chocolate chips en de macadamia noten door het beslag.
Stap 5: Maak balletjes ter grootte van een eetlepel en leg deze op de bakplaat met bakpapier. Druk deze vervolgens plat.
Stap 6: Leg de koekjes tussen de 10 en 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
Stap 7: Haal de koekjes uit de oven en laat deze ongeveer 10 minuten afkoelen.
Stap 8: Geniet van je heerlijke witte chocolate chip cookies met macadamia noten!

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie