• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Zelf glutenvrije crackers maken.

12 Februari, 2016 16:01
Zelf glutenvrije crackers maken.

Ook wel is trek in iets anders dan glutenvrij brood.
Maak dan eens je eigen heerlijke crackers.

Deze kun je op allerlei manieren aanpassen zodat je steeds andere crackers kunt proberen.
Hieronder heb ik het recept en een aantal alternatieve voor je.

.
Ingredienten:

  • 100 gram gemalen zonnebloempitten
  • 100 gram gemalen pompoenpitten
  • 40 gram grof gemalen pijnboompitten
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • 4 eetlepels hennepzaad
  • 75 gram sesam zaad
  • 80 ml warm water
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • snufje zout
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie

.
Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 – 160 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten in grote kom.
  3. Breek de eieren in een andere kom, giet het water erbij en de gesmolten kokosolie.
  4. Roer het mengsel door elkaar. Roer goed, maar niet te lang.
  5. Roer vervolgens voorzichtig de droge ingrediënten erdoor en zet het even op een koele plek.
  6. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en stort de massa erop. Strijk met een spatel of achterkant van een lepel de massa over de hele bakplaat uit. De laag mag niet te dik worden anders worden de crackers  niet knapperig. Heb je teveel deeg, bak de crackers dan in 2 keer.
  7. Haal de crackers na circa 10 minuten bakken uit de oven.
  8. Snijd ze in de vorm van de crackers, hiermee voorkom je dat ze gaan breken als je ze eerst zou afbakken. Zet ze dan nog 15 minuten terug in de oven.
  9. Let op dat de oven niet te warm staat want kunnen snel verbranden. Blijf in de buurt van de oven en kijk regelmatig.
  10. Laat de crackers goed afkoelen alvorens ze in een luchtdichte doos te bewaren.
.
Alternatieve:
Je kunt de crackers extra hartig maken door er kruiden naar keuze aan toe te voegen.
Ook is de hartige cracker lekker met geraspte kaas en fijn gesneden zongedroogde tomaatjes.
.
Je kunt de crackers zoeter maken door middel van:
  • Rozijnen
  • Noten (in plaats van de pijnboompitten)
  • Honing
  • Gedroogde appelkwartjes
  • Amandelmelk (in plaats van water)
  • Goji, inca of moerbeibessen (in plaats van de pijnboompitten.
Coleslaw met rozijnen Gezonde bounty’s

Reactie's

Wees de eerste die een reactie plaatst:
COMMENT_LOGIN