Deze rijk gekruide notenmix is een goede aanvulling op tafel tijdens een feestje, voor ‘s avonds op de bank of tijdens de kerstdagen.
Snack, 10 porties Bereiden: 10 minuten + 10 minuten oventijd
Deze rijk gekruide notenmix is een goede aanvulling op tafel tijdens een feestje, voor ‘s avonds op de bank of tijdens de kerstdagen.
250 g notenmelange ½ tl zeezout ½ tl kerriepoeder ½ tl kurkuma (snufje) ½ tl korianderzaad ½ tl knoflookpoeder ½ tl uienpoeder 1 el agave 1 el olijfolie
verwarm de oven voor op 180 graden. Meng op een met bakpapier bekleedde bakplaat de noten, specerijen, agaven en olijfolie door elkaar tot alle noten bedekt zijn met een dun laagje kruiden en specerijen. Rooster de noten ongeveer 10 minuten in de oven, maar kijk wel na vijf minuten even hoe hard het gaat.
Probeer dit ook eens met knoflook en rozemarijn, of Ras el Hanout. Deze noten zijn lekker als snack, maar ook als topping voor een soep of salade.
Per recept |
Per portie (1/10e) |
|
Calorieën |
1594 kCal |
159 kCal |
Koolhydraten |
87 g |
9 g |
Waarvan suikers |
68 g |
7 g |
Vetten |
110 g |
11 g |
Eiwitten |
49 g |
5 g |
Natrium |
1692 mg |
169 mg |