Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Quiche glutenvrij!

img-20150929-wa0006.jpg
Afgelopen zondag heb ik twee soorten heerlijke Quiche gemaakt. Deze recepten wil ik graag met jullie delen. Quiche is heerlijk vers uit de oven maar ook lekker voor de volgende dag als lunch. Voeg er gerust nog meer groenten aan toe.  Zo maak je hem precies zoals je zelf lekker vind.

Ingrediënten:

- 150 gram amandelmeel (of blend 150 gram amandelen fijn in een blender of keukenmachine)
- 1/4 theelepel Keltisch zeezout 
- 60 ml kokosolie, gesmolten
- 1 eetlepel water 
- 1/2
 fijngehakte ui 
- 1 knoflookteentje, geperst
- 4 grote biologische eieren 
- 1/2 theelepel zeezout en evt. peper
- 1 theelepel verse tijm 
- 1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt 
- 45 gram geraspte geitenkaas 
- 3 tomaten.
- 300 gram verse spinazie.



Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de Amandelmeel water een ei en kokosolie door elkaar. Vet een taartvorm licht in met kokosolie en bekleed het met de amandeldeeg.
Zet de bodem voor 15-20 minuutjes in de oven tot de randen licht goudbruin kleuren. Laat hem daarna even afkoelen. Kluts de overige drie eieren los in een kommetje en voeg de verse kruiden, knoflook, fijngehakte ui, zout en eventueel peper toe. 

Bak de verse spinazie even kort zodat het meeste vocht eruit is en voeg vervolgens het eimengsel met de tomaat  en geitenkaas in stukjes toe en bak deze even mee. Giet dit op de amandelbodem en zet voor 20-30 minuten terug in de oven. Na een kwartier goed in de gaten houden amandelmeel kan snel verbranden.
Ik vond het zelf lekker om er nog extra geraspte kaas en een tomaat in plakjes eroverheen te doen.

Eet smakelijk!
Groetjes Lilian.

P.s. Voor de andere Quiche heb ik de eieren vervangen door creme fraiche en een beetje melk. 
En de geitenkaas vervangen voor bacon reepjes.
Ik vond het zelf lekker om er nog extra ontbijtspek overheen te doen.
Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie