Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Recept: speculaas muffins

gastblog-de-notenkoerier-speculaas-muffins-2-pienskeuken.nl_.jpg

Kan speculaas alleen tijdens Sinterklaas? Zeker niet! De koekkruiden geven een bijzonder lekkere smaak aan deze muffins, die perfect geschikt zijn als gezond tussendoortje.

 

Ingrediënten

 

Bereiding

Zet de oven op 180 graden om voor te verwarmen. Vul een muffinvorm met papieren vormpjes en zet apart.

 

Schil de bananen, breek/snijd in stukken en doe in de keukenmachine . Draai er een papje van. Doe de eieren erbij en laat de keukenmachine weer draaien. Dan voeg je de gesmolten kokosolie en het sap van een halve citroen toe. Ook dat mix je goed. Als laatste voeg je de rest van de ingrediënten toe. Laat de machine nog ongeveer 3 minuten draaien. Het wordt een dik beslag.

 

Vul de muffinvormpjes voor ¾ met het beslag. Bak ze in ongeveer 35 minuten gaar. Kijk of de muffins gaar zijn, door er een satéprikker in te steken. Als de prikker er weer schoon uitkomt is het goed.

 

Laat ze even in de vorm staan. Pak ze daarna uit de vorm en leg op een rooster om door en door af te koelen.

 

Ik bewaar een paar van deze muffins luchtdicht in de koelkast. De rest vries ik per stuk in.

Ik pak er ’s ochtends één uit die mee naar mijn werk gaat. Heb ik een gezond tussendoortje voor bij mijn koffie of thee :)

 

Gastblogger Pauline

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie