Gedroogde tijm wordt vaak gebruikt in de Franse en Mediterrane keuken. Het kruid heeft een sterke, kruidige smaak met licht citroenachtige tonen.
Tijm (Thymus vulgaris) is een kruid dat behoort tot de lipbloemenfamilie. De plant heeft houtige stelen en kleine groene blaadjes. Oorspronkelijk groeit tijm rond het Middellandse Zeegebied en in Oost-Azië, maar tegenwoordig wordt het kruid wereldwijd verbouwd.
Biologische gedroogde tijm voegt extra smaak toe aan je gerechten. Het is perfect om te gebruiken in stoofschotels, marinades en sauzen of om vlees, groenten of aardappelen op smaak te brengen. In tegenstelling tot veel andere kruiden, voeg je tijm juist zo vroeg mogelijk in het bereidingsproces toe.
Ingrediënten: tijm (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Duitsland
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1160 kJ (276 kcal) | |
Vet | 7,4 g | |
- waarvan verzadigd | 2,7 g | |
Koolhydraten | 64 g | |
- waarvan suikers | 1,7 g | |
Voedingsvezels | 37 g | |
Eiwitten | 9,1 g | |
Zout | 0,14 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews