Glutenvrije pizzabodem
21-04-2017 02:34:09
Pizza, wie lust dit nou niet. Waar mensen zich bezig houden met gezond en gevarieerd eten, bedachten wij dit lekkere en gezonde pizza recept:"
De pizzabodem wordt gemaakt van Topiocameel, (glutenvrij) en kokosmeel.
Wat heb je nodig voor 1 pizza?
Voor de bodem
- 120 gr tapiocameel
- 1 tl Keltisch zeezout
- 45 gr kokosmeel (mag ook iets meer)
- 120 ml olijfolie
- 120 ml warm water
- een losgeklopt ei
Voor de topping
- tomatensaus (eventueel gemaakt van verse tomaten in de blender)
- stukjes tomaat (cherry of roma)
- Overige topping naar keuze zoals salami, tonijn, ananas, ham, kaas
- verse basilicum
- versgemalen peper om de pizza op smaak te brengen.
Bereiding van de Pizzabodem
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng het meel met zout in een grote kom en giet hier wat oliefolie en warm water bij. Meng het geheel vervolgens
- Voef het ei toe en blijf roere tot een glad deeg. Let op, indien het meel te dun is kun je na een aantal minuten extra kokosmeel toevoegen.
- Wanneer je een bal van het deeg kunt rollen is het tijd om het deeg uit de rollen op een bakplaat.
- Voef vervolgens de pastasaus en de topping toe.
- Bak de pizza in ca 13-15 minuten gaar.
Eet smakelijk
Reacties
Plaats een reactie
Er zijn nog geen reacties geplaatst