• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Gourmetten met een glutenallergie.

8 December, 2015 10:45
Gourmetten met een glutenallergie.

De kerst komt er weer aan en dat is altijd weer een goede reden om gezellig met elkaar te gaan gourmetten.

Met een glutenallergie gourmetten is heel goed mogelijk ik vertel je hoe ik dit altijd aanpak.

Ik heb een eigen gourmet pan het is een twee persoons pannetje waar ik veilig al me eten op kan klaar maken en niet bang hoef te zijn voor een kruisbesmetting.

Dit pannetje is bij verschillende winkels verkrijgbaar.

 

De volgende producten gebruik ik op mijn gourmet.

 

Vlees:

  • Cocktail worstjes. (Let op! deze zijn niet allemaal glutenvrij).
  • Ongekruid gehakt. (Let op! sommig gehakt kan sporen van gluten bevatten).
  • Kipfilet.
  • Biefstuk. (Let op! sommige biefstuk kunnen sporen van gluten bevatten).
  • Ongepaneerde schnitzel.
  • Filet of varkenslapjes.

 

Kruiden/sausjes:

  • Glutenvrije kruiden. Ik ben zelf erg gek op de Taco en Fajita kruiden van Santa Maria.
  • Kruidenboter. Ik gebruik zelf hiervoor altijd een eigen kuipje of ik pak uit een nieuw kuipje een beetje en hou dat apart.
  • Sausjes. Ik ben zelf erg gek op de Samba en Knoflooksaus van Calvé.

 

Overige:

  • Ei.
  • Glutenvrije pannenkoeken mix.
  • Roerbakgroenten/verse gesneden groeten.
  • Geraspte kaas.
  • Glutenvrij brood/stokbrood.
  • Glutenvrije paneermeel.
De bereiding (11 stappen die ik neem om alles goed voor te bereiden). 
  1. Het gehakt kruid ik en maak er balletjes van.
  2. De kipfilet snij ik in blokjes en kruid ze.
  3. De biefstuk snijd ik in stukjes en ik doe er wat peper en zout op.
  4. De ongepaneerde schnitzel paneer ik met de glutenvrije paneermeel.
  5. De varkes/filetlapjes snijd ik in blokjes en kruid ze.
  6. Ik maak het ei klaar in een beker.
  7. Dit doe ik ook met een beetje pannenkoeken mix.
  8. Vlak voor we aan tafel gaan doe ik het stokbrood/broodjes in de oven en snijd ze.
  9. Ik zet alles klaar in schaaltjes/op borden en klaar.
  10. Ook bak ik er eventueel patat bij. Dit doe ik in mijn eigen frituurpan om kruisbesmetting te voorkomen.
  11. Op tafel zorg ik altijd dat ik een hoekje heb waar alle glutenvrije dingen liggen.
Er zijn natuurlijk nog heel veel variaties en hapjes te bedenken bij de gourmet.
Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.
Volgende week post ik een recept van een heerlijke salade die je ook kunt gebruiken tijdens de feestdagen.
Alvast fijne feestdagen en eet smakelijk!
Gezonde bounty’s Heb jij ook wel eens last van een opgeblazen gevoel?

Reactie's

Wees de eerste die een reactie plaatst:
COMMENT_LOGIN