• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Quinoa met spinazie en pijnboompitten

9 Oktober, 2017 13:31
Quinoa met spinazie en pijnboompitten

Dit redelijk eenvoudige maar toch zeer smakelijke en gezonde avondmaal willen wij graag met jullie delen.

 

Wat heb je nodig:

  1.  1 kop schoongespoelde quinoa
  2. 1 1/2 kopjes water
  3. 1/2 theelepel zout
  4. 3 eetlepels olijfolie
  5. 1/2 kop pijnboompitten en/of 1/4 kop rauwe zonnebloemmoeren
  6. 1 geperste knoflook
  7. 2 kopjes verse baby spinazie, gehakt
  8. 1 eetlepel citroensap
  9. 1 kopje Parmezaanse kaas

 

Bereiding

  1. Breng water, zout en quinoa in een grote pan tot kookpunt.
  2. Zet het vuur lager en bedek et met een deksel tot de quinoa zacht is en het water is geabsorbeerd.
  3. Zet de quinoa vervolgens 15 minuten op een laag vuurtje.
  4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de pijnboompitten of zonnepitjes toe (ca 2 minuten bakken)
  5. Voeg de knoflook toe en kook dit ook ca. 2 minuten tot het begint te bruinen
  6. Roer de babyspinazie er door heen
  7. Giet de quinoa vervolgens af en voeg dit toe aan het mengsel in de pan.
  8. Voeg tot slot nog wat citroenrasp toe en Parmezaanse kaas, laat dit heel kort meebakken.
  9. Serveer het gerecht vervolgens op de borden en strooi nog wat overgebleven Parmezaanse kaas over de borden heen.

 

Eet smakelijk!

De superfoodsmoothie: hersenvoedsel op kantoor