Quinoa met spinazie en pijnboompitten
9 Oktober, 2017 13:31

Dit redelijk eenvoudige maar toch zeer smakelijke en gezonde avondmaal willen wij graag met jullie delen.
Wat heb je nodig:
- 1 kop schoongespoelde quinoa
- 1 1/2 kopjes water
- 1/2 theelepel zout
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 kop pijnboompitten en/of 1/4 kop rauwe zonnebloemmoeren
- 1 geperste knoflook
- 2 kopjes verse baby spinazie, gehakt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 kopje Parmezaanse kaas
Bereiding
- Breng water, zout en quinoa in een grote pan tot kookpunt.
- Zet het vuur lager en bedek et met een deksel tot de quinoa zacht is en het water is geabsorbeerd.
- Zet de quinoa vervolgens 15 minuten op een laag vuurtje.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de pijnboompitten of zonnepitjes toe (ca 2 minuten bakken)
- Voeg de knoflook toe en kook dit ook ca. 2 minuten tot het begint te bruinen
- Roer de babyspinazie er door heen
- Giet de quinoa vervolgens af en voeg dit toe aan het mengsel in de pan.
- Voeg tot slot nog wat citroenrasp toe en Parmezaanse kaas, laat dit heel kort meebakken.
- Serveer het gerecht vervolgens op de borden en strooi nog wat overgebleven Parmezaanse kaas over de borden heen.
Eet smakelijk!