Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Recept chocolade noten paasbrood

noten-choco-brood.jpg

 

Wil je eens wat anders proberen voor aan de paastafel, probeer dit lekkere recept dan eens.

 

Wat heb je nodig

  • 700g speltbloem
  •  450ml water
  •  blokje of zakje gist
  • 2 theelepels zeetzout
  • 21 gram zuurdesempoeder
  •  2 eetlepels notenolie
  • 200g noten, grof gehakt
  • 200g chocodrops

 

Bereiding

  1. Los de gist op in 2 eetlepels water. Giet in een kom met 420ml water, zout , de bloem en de zuurdesem.Kneed tot een soepel deeg.
  2. Dek af met een vochtige doek en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
  3.  Duw de lucht uit het deeg en kneed er  noten, notenolie en de chocodrops doorheen.
  4. Kneed er een broodvorm van en leg het in een met bloem bestoven cakevorm. Bestrijk de bovenkant met water en dek het brood af met een vochtige doek. laat nog 30 minuten rijzen.
  5. Zet een schaaltje water op de bodem van een op 180°C voorverwarmde oven. Schuif het brood in het midden van de oven en bak het 60 minuten. haal het uit de oven en laat het afkoelen in de vorm.

En dan smullen maar!

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie