• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Walnoot pruimenkoek

11 September, 2013 13:05
Walnoot pruimenkoek

Bereiden 30 min, wachten 30 min

8 stuks

 

 

Ingrediënten

  • 100 g gepelde walnoten(bij ons verkrijgbaar)
  • 100 g gewelde pruimen (ca. 10 stuks)
  • 125 g zachte roomboter (ongezouten)
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 g bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 mespunt zout

Materialen

Bakpapier

 

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 ºC. Walnoten grof hakken, pruimen in kleine stukjes snijden. In kom boter en basterdsuiker met mixer romig kloppen. Ei en vanillesuiker erdoor kloppen. Bloem, bakpoeder en zout door beslag mengen. Walnoten en pruimen erdoor spatelen en deeg ca. 15 minuten in koelkast laten opstijven. Deeg in 8 porties verdelen en er met bloem bestoven handen ballen van draaien. Deegballen op flinke afstand van elkaar op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten leggen (de koeken worden 3-4 cm groter tijdens het bakken). Deeg met handpalm platdrukken tot cirkels van ca. 8 cm. Koeken in ca. 15 minuten lichtbruin bakken. Bakplaat uit oven nemen, koeken enkele minuten laten afkoelen en opstijven. Koeken dan voorzichtig met paletmes op rooster leggen en verder laten afkoelen.

 

Bron   Allerhande 11 2002

Bevat Energie 380 kcal- Eiwit 6 g- Vet 22 g- Koolhydraten 39 g (per stuk)

Dadel cake met walnoten Chocolade-pecankoekjes