Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Boekweitvlokken biologisch

Gewicht Kiloprijs Prijs
€ 7,00
€ 3,50
€ 6,75
€ 6,75
€ 6,60
€ 16,50
1 werkdag(en)

Gewichtseenheid voorzien van  zijn verpakt in zakken gemaakt van biologisch composteerbaar materiaal (dit zal in het derde kwartaal gefaseerd worden aangepast, m.n. op de kilo-variatie). De volledige verpakking is vervaardigd van natuurlijke, niet fossiele, grondstoffen. Wilt u meer weten over deze verpakking klik dan hier.

De overige gewichtseenheden worden verpakt gesealde kunststof zakken.

  • Voor 15:00 besteld, volgende dag geleverd
  • Dagelijks vers verpakt
  • Gratis verzending boven € 45 in Nederland en België
  • Verzending naar alle landen binnen EU en Zwitserland, zie hier info over verzenden
  • Bestellen met en zonder account

Productomschrijving

 

Biologische boekweitvlokken

Biologische boekweitvlokken zijn heerlijk om te koken tot pap, door de yoghurt of om te verwerken in bakrecepten. De vlokken hebben een lekkere nootachtige smaak.

Wat zijn boekweitvlokken?

Boekweitvlokken zijn gestoomde en geplette boekweitkorrels. Doordat de gehele boekweitkorrels worden gebruikt, zijn de vlokken geheel volkoren en bevatten ze volop vezels. Boekweit lijkt erg op een graan maar is dit niet. Boekweit is een plant uit de duizendknoopfamilie, net als bijvoorbeeld rabarber en zuring. In tegenstelling tot veel granen bevat boekweit geen gluten. Hierdoor zijn boekweitvlokken ideaal voor mensen die geen gluten kunnen verdragen.

Biologische boekweitvlokken gebruiken

Boekweitvlokken zijn ideaal om te eten als ontbijt. Je kunt de vlokken gebruiken door de melk, yoghurt, of in een smoothie. De boekweitvlokken zijn daarnaast heel gemakkelijk te koken tot pap, net als havervlokken en speltvlokken. Boekweitpap maak je door de boekweitvlokken ca. 10 minuten te koken in (plantaardige) melk of water en vervolgens 5 minuten te laten nawellen. Boekweitvlokken zijn ook heel geschikt om te verwerken in bakrecepten, zoals zelfgemaakt granola of koekjes. Probeer bijvoorbeeld dit erg lekkere recept voor glutenvrije bastogne koeken met boekweitvlokken eens!

Ingrediënten: boekweit (van biologische landbouw)

Land van herkomst: China

Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam

Bewaren: donker, koel en droog bewaren

Specificaties

Per 100 gram RI*
Energie 1468 kJ (350 kcal)
Vet 2,0 g
- waarvan verzadigd 0,4 g
- waarvan enkelvoudig onverzadigd - g
- waarvan meervoudig onverzadigd - g
Koolhydraten 72,0 g
- waarvan suikers 0,0 g
Voedingsvezels 5,6 g
Eiwitten 10,0 g
Zout 0,0 g

* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)

Productomschrijving en voedingswaarde is tot stand gekomen in samenwerking met Hanne van Meel MSc van Metis Food Consultancy

Reviews

Nog geen reviews

Boekweitvlokken biologisch
€ 3,50
Gewicht Kiloprijs Prijs
€ 7,00
€ 3,50
€ 6,75
€ 6,75
€ 6,60
€ 16,50

Laatst door u bekeken