Biologische boekweitvlokken zijn heerlijk om te koken tot pap, door de yoghurt of om te verwerken in bakrecepten. De vlokken hebben een lekkere nootachtige smaak.
Boekweitvlokken zijn gestoomde en geplette boekweitkorrels. Doordat de gehele boekweitkorrels worden gebruikt, zijn de vlokken geheel volkoren en bevatten ze volop vezels. Boekweit lijkt erg op een graan maar is dit niet. Boekweit is een plant uit de duizendknoopfamilie, net als bijvoorbeeld rabarber en zuring. In tegenstelling tot veel granen bevat boekweit geen gluten. Hierdoor zijn boekweitvlokken ideaal voor mensen die geen gluten kunnen verdragen.
Boekweitvlokken zijn ideaal om te eten als ontbijt. Je kunt de vlokken gebruiken door de melk, yoghurt, of in een smoothie. De boekweitvlokken zijn daarnaast heel gemakkelijk te koken tot pap, net als havervlokken en speltvlokken. Boekweitpap maak je door de boekweitvlokken ca. 10 minuten te koken in (plantaardige) melk of water en vervolgens 5 minuten te laten nawellen. Boekweitvlokken zijn ook heel geschikt om te verwerken in bakrecepten, zoals zelfgemaakt granola of koekjes. Probeer bijvoorbeeld dit erg lekkere recept voor glutenvrije bastogne koeken met boekweitvlokken eens!
Ingrediënten: boekweit (van biologische landbouw)
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1468 kJ (350 kcal) | |
Vet | 2,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,4 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 72,0 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 5,6 g | |
Eiwitten | 10,0 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)