Onze biologische vijgen zijn afkomstig uit Turkije. De vijgen zijn bijzonder smaakvol en heerlijk zacht en sappig. Vijgen kunnen jaarlijks vanaf september geoogst worden. Door het drogen blijven de vijgen ontzettend lang houdbaar. Het kan echter wel gebeuren dat de vijgen in de loop van de tijd versuikeren en er een wit laagje vormt. Dit is geen probleem, de vijgen kunnen nog gewoon gegeten worden.
Gedroogde vijgen zijn niet alleen bijzonder lekker, ze leveren je ook volop gezonde voedingsstoffen. De gedroogde vruchten zijn rijk aan vezels en een goede bron van vitamine K en de mineralen calcium, kalium, koper en magnesium. Een gedroogde vijg is dan ook ideaal om te eten als verantwoord tussendoortje.
Biologische vijgen zijn heerlijk om te eten als gezonde snack, maar kunnen ook op allerlei manieren verwerkt worden. Je kunt de vijgen in kleine stukjes snijden en toevoegen aan de yoghurt, kwark of muesli. Of gebruik de vijgen in een salade, voor een heerlijke zoete touch. Gedroogde vijgen zijn daarnaast ideaal om te gebruiken in bakrecepten, zoals koekjes of taarten. Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke appeltaart met vijgen eens!
Ingrediënten: vijgen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1095 kJ (259 kcal) | |
Vet | 0,9 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,2 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,3 g | |
Koolhydraten | 54,1 g | |
- waarvan suikers | 47,9 g | |
Voedingsvezels | 9,8 g | |
Eiwitten | 3,3 g | |
Zout | 0 g | |
Vitamine K | 15,6 µg | 21% |
Calcium | 162 mg | 20% |
Kalium | 680 mg | 34% |
Koper | 0,29 mg | 29% |
Magnesium | 68 mg | 18% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews