Gemberpoeder is een veelzijdig specerij dat veel wordt gebruikt in de Aziatische en Indiase keuken. Het geeft je gerechten een frisscherpe citroenachtige smaak.
Gemberpoeder wordt verkregen uit de wortelstok van de gemberplant (Zingiber officinale). De gemberwortels worden eerst gedroogd en vervolgens vermalen tot een fijn poeder. Ons biologische gemberpoeder is afkomstig uit Peru. Dankzij de rijke bodem en het tropische klimaat van Peru is het land bijzonder geschikt voor het telen van de gemberwortel.
Biologisch gemberpoeder is eenvoudig te gebruiken in de keuken. Je kunt het bijvoorbeeld toevoegen aan curry’s, soepen, stoofschotels en roerbakgerechten of verwerken in marinades van vlees of vis. Gemberpoeder is ook verassend lekker om te gebruiken in zoete recepten, zoals bananenbrood of gemberkoekjes.
Ingrediënten: gember (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Peru
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1415 kJ / 338 kcal | |
Vet | 2,1 g | |
- waarvan verzadigd | 1,3 g | |
Koolhydraten | 56,6 g | |
- waarvan suikers | 3,4 g | |
Voedingsvezels | 14,0 g | |
Eiwitten | 9,2 g | |
Zout | 0,2 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews