Onze biologische witte moerbeibessen zijn afkomstig uit Turkije en hebben een biologisch certificaat. De moerbeibessen hebben een fruitige honingsmaak en licht knapperige bite. Biologische moerbeibessen zijn over het algemeen een stuk knapperiger dan de reguliere variant. Dit heeft te maken met het droogproces. Hoe intensiever de moerbeibessen worden gedroogd, des te knapperiger ze worden.
Moerbeibessen zijn een gezonde bron van vezels en bevatten veel vitamine C. Vitamine C heeft veel verschillende functies in je lichaam. Zo ondersteunt het je weerstand, is het belangrijk voor het behoud van een gezonde huid en helpt het je lichaam beschermen tegen oxidatieve schade.
Biologische moerbeibessen zijn heerlijk als tussendoortje of om te gebruiken door de yoghurt, muesli of havermout. Daarnaast zijn de gedroogde bessen erg geschikt om te verwerken in bakrecepten, smoothies of (fruit)salades.
Ingrediënten: moerbeibessen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1377 kJ (329 kcal) | |
Vet | 1,5 g | |
- waarvan verzadigd | 0,0 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,3 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,1 g | |
Koolhydraten | 74,6 g | |
- waarvan suikers | 37,7 g | |
Voedingsvezels | 5,0 g | |
Eiwitten | 4,2 g | |
Zout | 0,2 g | |
Vitamine C | 36,4 mg | 46% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews