Ons biologische amandelmeel wordt gemaakt van verse biologische amandelen uit Spanje. De amandelen worden na de oogst geblancheerd en vervolgens gemalen tot meel. Amandelmeel geeft je baksels een heerlijke volle smaak en fijne smeuïge structuur.
Biologisch amandelmeel is ideaal om te gebruiken als basis voor gezonde baksels, zoals bananenbrood, muffins, of pannenkoeken. Amandelmeel zit boordevol gezonde onverzadigde vetzuren en bevat veel verschillende vitamines en mineralen, waaronder vitamine E, kalium en magnesium. Bovendien is amandelmeel rijk aan vezels. Ook voor hartige recepten is amandelmeel ideaal. Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke quiche met een bodem van amandelmeel eens!
Amandelmeel is ook heel gemakkelijk zelf te maken. Hiervoor gebruik je (biologische) witte amandelen. Maal de amandelen in een keukenmachine of koffiemolen totdat er meelachtige structuur ontstaat. Let op dat je niet te lang maalt, want dan ontstaat er amandelpasta in plaats van meel. Je kunt het amandelmeel luchtdicht een aantal weken bewaren. Om het langer te bewaren, kun je het ook invriezen (tot ongeveer 6 maanden).
Ingrediënten: amandelen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Spanje
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2609 kJ (631 kcal) | |
Vet | 55,8 g | |
- waarvan verzadigd | 3,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 34,8 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 14,5 g | |
Koolhydraten | 7,1 g | |
- waarvan suikers | 3,8 g | |
Voedingsvezels | 7,0 g | |
Eiwitten | 21,7 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B2 / Riboflavine | 0,70 mg | 50% |
Vitamine B3 / Niacine | 4,3 mg | 27% |
Vitamine E | 21,8 mg | 182% |
Calcium | 283 mg | 35% |
Fosfor | 625 mg | 89% |
IJzer | 3,3 mg | 24% |
Kalium | 882 mg | 44% |
Koper | 0,65 mg | 65% |
Magnesium | 305 mg | 81% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews