Deze pistachenoten zijn vers gebrand in arachideolie. Door het branden krijgen de pistachenoten een nog vollere smaak en worden ze lekker knapperig. Door hun mooie bruingroene kleur zijn de nootjes ideaal voor de garnering van salades, taarten en desserts.
Pistachenoten zitten barstensvol met gezonde voedingsstoffen. Ze bevatten vitamines, zoals vitamine B1 en B6, welke belangrijk zijn voor je energiestofwisseling en de normale werking van je zenuwen. Daarnaast bevatten de nootjes veel verschillende mineralen, waaronder kalium, ijzer en selenium. Ook leveren pistachenoten je een hele hoop gezonde onverzadigde vetten, eiwitten en vezels.
Gebrande pistachenoten zijn heerlijk in salades, door de yoghurt of kwark, of als garnering over ijs of pudding. Je kunt pistachenoten ook uitstekend gebruiken in hartige gerechten of verwerken in bakrecepten. Probeer bijvoorbeeld dit recept voor gezonde notenrepen met pistachenoten eens!
Ingrediënten: pistachenoten en arachideolie
Land van herkomst: USA
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Houdbaarheid: 3 maanden
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2452 kJ (592 kcal) | |
Vet | 48,3 g | |
- waarvan verzadigd | 5,6 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 27,3 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 13,1 g | |
Koolhydraten | 10,8 g | |
- waarvan suikers | 5,7 g | |
Voedingsvezels | 9,5 g | |
Eiwitten | 23,8 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,64 mg | 58% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 1,2 mg | 84% |
Vitamine B11 / Folaat | 30,8 µg | 15% |
Vitamine E | 4,8 mg | 40% |
Calcium | 131 mg | 16% |
Fosfor | 598 mg | 85% |
IJzer | 4,3 mg | 31% |
Kalium | 871 mg | 44% |
Koper | 1,0 mg | 100% |
Magnesium | 136 mg | 36% |
Seleen | 20 µg | 36% |
Zink | 2,9 mg | 29% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews