Bruine linzen zijn de meest voorkomende linzensoort. Ze hebben een kenmerkende subtiele en aardse smaak. Net als groene linzen behouden ze goed hun vorm tijdens het koken.
Linzen zijn van nature ontzettend rijk aan vezels. Onze biologische bruine linzen bevatten maar liefst 25 gram vezels per 100 gram. Bovendien zijn bruine linzen een rijke bron van plantaardige eiwitten. Hierdoor zijn ze een goede aanvulling binnen een plantaardig voedingspatroon.
Bruine linzen behouden hun stevigheid goed tijdens het koken. Hierdoor zijn ze ideaal om te gebruiken in salades of om extra textuur toe te voegen aan gerechten. Je kunt ze onder andere gebruiken in stoofschotels, curry’s of soepen. Probeer bijvoorbeeld dit recept voor een linzenschotel met cashewnoten, zoete aardappel en spinazie eens!
Linzen hoeven niet te weken voor gebruik. Spoel ze voor het koken wel even af met koud water. Je kookt de bruine linzen vervolgens in 45-60 minuten gaar.
Ingrediënten: linzen bruin (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1421 kJ / 340 kcal | |
Vet | 1,1 g | |
- waarvan verzadigd | 0,0 g | |
Koolhydraten | 60,1 g | |
- waarvan suikers | 1,8 g | |
Voedingsvezels | 24,6 g | |
Eiwitten | 27,4 g | |
Zout | 0,02 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews