Speltvlokken worden gemaakt door de volledige speltkorrel te pletten. Speltvlokken zijn heerlijk om mee te ontbijten of om te verwerken door bakrecepten, zoals brood of koekjes.
Doordat de speltvlokken worden gemaakt van de gehele graankorrel bevatten ze nog alle waardevolle voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. De volkoren speltvlokken zijn bovendien een goede bron van plantaardige eiwitten.
Speltvlokken zijn ideaal om toe te voegen aan yoghurt of kwark, of om pap van te koken. Speltpap maken is heel simpel. Je kookt de vlokken ongeveer 10 minuten met melk of water. Vervolgens laat je het 5 minuten wellen, waarna een heerlijke pap is ontstaan. Erg lekker in combinatie met wat vers fruit, noten en zaden. Speltvlokken zijn ook erg geschikt om zelf speltbrood of koekjes van te maken.
Ingrediënten: speltvlokken
Land van herkomst: Nederland of Duitsland
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1454 kJ (344 kca) | |
Vet | 2,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,4 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,4 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 1,3 g | |
Koolhydraten | 60,7 g | |
- waarvan suikers | 6,8 g | |
Voedingsvezels | 10,7 g | |
Eiwitten | 14,6 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews