• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Afrikaanse soep van zoete aardappel en pinda

11 September, 2013 12:14
Afrikaanse soep van zoete aardappel en pinda

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 55 minuten

 voor 4-6 personen

 

Ingrediënten

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 grote ui, in stukjes gesneden
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 2 tl gemalen verse gemberwortel
  • 1 1/2 tl gemalen komijn
  • 1,5 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 snufje gemalen kruidnagel
  • 3 middelgrote tomaten, in stukjes gehakt
  • 2 grote zoete aardappels, geschild en in stukjes gehakt
  • 1 wortel, geschild en gehakt
  • 1 liter water
  • 1 tl zout
  • 40 gr gehakte, ongezouten pinda's
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 el romige pindakaas
  • 1 bosje verse koriander, gehakt

 Bereiden

  1. Verwarm de olie in een grote steelpan op middelmatig vuur en bak de uien 10 minuten aan totdat ze verkleurd zijn. Voeg de knoflook, gember, komijn, korianderpoeder, kaneel en kruidnagel toe. Roer de tomaten, zoete aardappel en wortels erdoor en laat 5 minuten, onder voortdurend roeren, doorkoken.
  2. Giet het water erbij en breng op smaak met zout. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het 30 minuten zachtjes koken.
  3. Zet het vuur uit en pureer de soep en de pinda's tot een glad mengsel. Breng op smaak met cayennepeper. Giet de soep terug in de pan, roer de pindakaas erdoor en laat het goed doorwarmen. Serveer de soep warm en leg er wat verse koriander op.

Bron http://allrecipes.nl/recept/2774/afrikaanse-soep-van-zoete-aardappels-en-pinda-s.aspx

Bevat   onbekend

preitaart met walnoten Tzat­zi­ki met wal­no­ten