• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
  • Voor 13:00 besteld, de volgende dag in huis
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Gele paprika met zoete notenvulling

11 September, 2013 12:36
Gele paprika met zoete notenvulling

bereiden 25 min, wachten 30 min

Voor 4 personen

 

 

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 2 el Italiaanse kruiden,
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 4 gele paprika's
  • ca. 80 gram hazelnoten (bij ons verkrijgbaar)
  • 50 g rozijnen (bij ons verkrijgbaar)
  • 2 bosuitjes, (zakje 3 stuks), in ringetjes
  • 400 ml gezeefde tomaten

Materialen

ronde ovenschaal (Ø 24-26 cm), ingevet

 

Bereiden

Verwarm de olie op laag vuur in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook. Schep de rijst erdoor en bak al omscheppend tot de korrels rondom glanzen. Voeg de Italiaanse kruiden, 300 ml bouillon en (versgemalen) peper naar smaak toe en kook de rijst in 10-15 min. zachtjes gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd van de paprika's het kapje met steel af en verwijder de zaadlijsten. Snijd eventueel ook van de onderkanten een dun stukje af, zodat ze goed blijven staan. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof. Schep de noten, rozijnen en bosui door de gare rijst. Schep het rijstmengsel in de paprika's en plaats de kapjes er weer op om uitdrogen te voorkomen. Zet de paprika?s naast elkaar in de ovenschaal, schenk de rest van de bouillon en de gezeefde tomaten op de bodem van de schaal en laat de paprika's in de oven in 25-30 min. bruin en gaar worden. Serveer ze met het tomatenstoofvocht als saus. Lekker met een frisse, groene salade.

 

Bron  WCRF folder 2007

Bevat  Energie 645 kcal- Eiwit 13 g- Vet 39 g- Koolhydraten 61 g (per eenpersoonsportie)

Notentortelloni met ricotta Broccoli-briepizza met cashewnoten