• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Salade met spekjes, kaas en noten

11 September, 2013 11:43
Salade met spekjes, kaas en noten

Ingrediënten

  • 50 g gepelde walnoten
  • 250 g ontbijtspek (stuk), in grove blokjes
  • 4 eetlepels walnootolie (fles a 250 ml)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 zak eikenbladslamelange (100 g)
  • 300 g blauwaderkaas (bijv. Fourme d Ambert), verbrokkeld
  • 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g)


Bereiden

In droge koekenpan met antiaanbaklaag halve walnoten kort roosteren. Walnoten uit pan nemen. Spekblokjes in droge koekenpan op laag vuur uitbakken tot ze bruin en iets knapperig (niet te hard) zijn. Walnootolie en citroensap tot dressing kloppen, op smaak brengen met zout en peper. Sla met dressing omhusselen, zodat elk blaadje met een dun laagje dressing is bedekt. Sla over vier borden verdelen. Kaas, spek en walnoten erop leggen. Bieslook erboven fijnknippen. Lekker met grof gesneden volkorenbrood.

 

Bron Allerhande 10 2005

Bevat Energie 520 kcal- Eiwit 16 g- Vet 50 g- Koolhydraten 1 g (per eenpersoonsportie)

Gehaktballetjes met pistachenoten pudding met Chia zaad en Cacao Nibs