Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Glutenvrije Bastogne koeken,

bastognekoek-0.jpg

 Pas op mijn 18e werd Coeliakie bij mij ontdekt. Hierdoor weet ik nog precies hoe lekker sommige producten met gluten waren. Een van de dingen die ik mis zijn Bastogne koeken. Gelukkig heb ik hier een heerlijk recept voor zodat je ze gewoon zelf glutenvrij kan maken en dat ook nog zonder geraffineerde suikers. Het zijn natuurlijk niet de echte uit de winkel maar ik vind ze heerlijk!

 

Wat heb je nodig:

1/2 cup rijstmeel (of 60 gram)
1 1/2 eetlepel kokosolie (ongeveer 40/50 gram, maak het deeg zo vloeibaar als je zelf wilt)
1/4 theelepel glutenvrije bakpoeder.
1/4 theelepel baking soda.
1/2 theelepel kaneel
1/3 cup kokosbloesemsuiker (of 30 gram)
1/2 ei
1/2 theelepel vanille extract
snufje zout
1/4 cup boekweivlokken. (of 25 gram)
1/4 cup gedroogde vijgen (ongeveer 55 gram)

 

Bereiding:

Verwarm oven voor op 160 graden

Meng in een kom het rijstmeel met bakpoeder, baking soda, kaneel en zout.
Meng in een andere kom de gesmolten kokosolie, kokosbloesemsuiker, half ei en vanille extract.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met kokosolie en meng goed. Als dit een egaal deeg is, meng er dan ook de vijgen (in stukjes) en de boekweitmeel doorheen. Het mengsel is behoorlijk vloeibaar.

Maak met een eetlepel grote koekjes op de bakplaat. Zorg dat er voldoende afstand is, de het mengsel zal nog een beetje uitlopen en anders bakken de koekjes aan elkaar vast.
Bak de koekjes ongeveer 10 minuten aan een kant en keer ze dan om. Nog 5 minuutjes bakken aan de andere kant. Als ze uit de oven komen zijn ze nog wat zacht, maar nadat ze zijn afgekoeld zijn de koekjes lekker knapperig!


Eet smakelijk! 

Liefs Lilian.


Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie