• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

EU-wetgeving werkt obesitas en diabetes in de hand

17 Februari, 2017 12:51
EU-wetgeving werkt obesitas en diabetes in de hand
Wij maken ons grote zorgen over de grote hoeveelheden toegevoegde suikers in onze voeding. Wij willen alle bezoekers van onze website dan ook graag aandacht vragen voor het volgende: 

Om samen een vuist te maken tegen toegevoegde suikers en alle gezondheidsgevolgen daarvan - zoals diabetes type 2 – start Jasperalblas.nl een bewustwordingscampagne. Onderdeel van deze campagne is het Stop Diabetes Programma dat op maandag 6 maart 2017 begint.

Op 1 oktober dit jaar vervalt ook nog eens het productiequotum op isoglucose. Dat is één van de sterkste en meest ongezonde geraffineerde suikers die er bestaat. De verwachting is dat de suikermarkt zal worden overgenomen door deze goedkopere en sterkere zoetstof. Goed nieuws voor fabrikanten van voedingsmiddelen, maar slecht nieuws voor consumenten.

Wat is isoglucose?
Suiker bestaat uit twee componenten: glucose en fructose. De verhouding glucose en fructose verschilt per suikersoort. Voor alle soorten geldt: hoe hoger het percentage fructose, hoe zoeter de suiker. Isoglucose is een zoetstof die via een geraffineerd proces uit mais wordt gehaald. Isoglucose bevat tot wel 90 procent fructose en is daarom veel zoeter dan sacharose (gewone tafelsuiker). Tegelijkertijd zijn de productiekosten van isoglucose vele malen lager. Dit maakt isogluose een ideale zoetstof voor voedselfabrikanten. Maar door het hoge percentage fructose is de zoetstof ongezond voor consumenten.

Gezondheidsgevaren van isoglucose
Isoglucose heeft geen voedingswaarde. Het lichaam krijgt geen verzadigd gevoel na het eten van deze suiker. Maar isoglucose veroorzaakt wel een hoge piek in de bloedsuikerspiegel. Veel hoger dan bij normale suiker. Het menselijk lichaam is helemaal niet bestand tegen zo’n enorme bloedsuikerpiek. En als er regelmatig zo’n suikerpiek ontstaat, raakt het insulinesysteem dat onze bloedsuikerspiegel reguleert van slag. Dit heet insulineresistentie; de opmars naar diabetes type 2.

Doe mee aan het Stop diabetes programma op 6 maart
Om consumenten hiervan bewust te maken starten wij op maandag 6 maart, samen met een grote groep mensen, aan het Stop Diabetes Programma. Dit programma duurt 4 weken waarin we deelnemers leren hoe je makkelijk, lekker en gezond kan eten zonder toegevoegde suikers. Hierdoor stabiliseert de bloedsuikerspiegel wat enorm goed is voor de gezondheid en diabetes type 2 helpt voorkomen.

Neem bijvoorbeeld een heerlijke pannenkoek zonder suikers.

Mocht je interesse hebben om mee te doen of het gehele persbericht willen lezen. Klik dan hier om verder te gaan naar de website van Jasperalblas.
Holistisch eten doe je zo! Salade met Freekeh en pijnboompitten

Reactie's

Ik doe mee! zegt:
raymondvanwezel@live.nl