• Gratis verzending vanaf €30
  • Gratis verzending vanaf €65 in België
Winkelwagen
€ 0,00
x

Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Notenbrood

11 September, 2013 11:52
Notenbrood

bereiden 60 minuten

Voor  4 personen

 

Ingrediënten

  • 200 gram pijnappelpitten of cashewnoten
  • 200 gram gedopte hazelnoten en walnoten
  • 200 gram oudbakken volkorenbrood
  • 5 middelgrote uien
  • 100 gram plantaardige margarine
  • 15 gram bakkersgist
  • 5 eetlepels gehakte groene kruiden
  • zout

Bereiden

 

  1. Doe de gedopte noten in de mengbeker en mix de noten fijn.
  2. Snijd het brood in blokjes en verkruimel deze. Meng de noten en het brood door elkaar.
  3. Schuif het ovenrooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.
  4. Schil de uien en snipper ze fijn.
  5. Smelt de margarine in een koekepan op een laaggedraaide warmtebron. Fruit hierin de uien glazig en na 8-10 minuten goudgeel.
  6. Voeg de gemalen noten en brood toe en schep dit door de gefruite uien. Neem het mengsel van de warmtebron zodat het lauwwarm blijft.
  7. Los de gist op in 1/2 deciliter lauwwarm water en giet dit mengsel in de pan. Roer alles goed door elkaar. Voeg de helft van de gehakte kruiden toe. Proef het mengsel en voeg naar smaak zout toe.
  8. Bestrijk een ovenvaste schaal met het achtergehouden klontje margarine en doe het uien-noten-broodmengsel erin.
  9. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en bak het brood gedurende 45 minuten.
  10. Bestrooi de bovenkant, vlak voor het serveren, met de rest van de gehakte kruiden.

 

Bron    http://www.recepten.co/recept/notenbrood

Bevat  Niet bekend

Bretonse crepes met kaas en noten Boterham noten, kaas en appel