Hazelnootmeel is ideaal om te gebruiken als basis voor de lekkerste bakcreaties. Hazelnootmeel geeft recepten een heerlijke romige notensmaak. Erg leuk en lekker als afwisseling op bijvoorbeeld tarwemeel. Hazelnootmeel is bovendien rijk aan vezels.
Ons hazelnootmeel wordt gemaakt door onbewerkte rauwe hazelnoten te vermalen tot meel. Er wordt verder niets aan het hazelnootmeel toegevoegd. Het hazelnootmeel is afwisselend afkomstig uit Turkije en Italië.
Je kunt hazelnootmeel ook heel gemakkelijk zelf maken. Dit doe je door rauwe hazelnoten kort te malen in een blender of keukenmachine. Let er hierbij wel op dat je de hazelnoten niet te lang maalt, want dan ontstaat er een hazelnootpasta in plaats van meel.
Hazelnootmeel is uiterst geschikt om te gebruiken als basis voor zoete baksels, zoals cakes, taarten, broden, koekjes en pannenkoeken. Maar ook aan hartige gerechten kan hazelnootmeel een heerlijk toevoeging zijn. Je kunt het meel bijvoorbeeld gebruiken voor het paneren van vlees of vis, of verwerken in het deeg van een hartige taart. Of gebruik een beetje hazelnootmeel als garnering over ijs of pudding.
Ingrediënten: hazelnoten
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2740 kJ (654 kcal) | |
Vet | 64,1 g | |
- waarvan verzadigd | 4,5 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 6,1 g | |
- waarvan suikers | 4,1 g | |
Voedingsvezels | 9,4 g | |
Eiwitten | 13,8 g | |
Zout | 0,8 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews